Poslední den v Jihoafrické republice!!
Tak bohužel, ale naplnily se naše dny pobytu v Jihoafrické republice a tak se pokusím o malou rekapitulaci, když poslední večer jsme všichni společně poseděli a loučili se s naším přechodným bydlištěm. Rozhodně tento pobyt splnil výrazně očekávání v tomto přípravném období a ve vynikajících povětrnostních podmínkách jsme opravdu hodně natrénovali a obě holky si mákly a položily základ hlavně směrem k OH v Riju.
První část našeho pobytu v Gaansbai byla opravdu zaměřena na velké objemy na písčitých plážích, přimořských cestičkách a naprosto úžasná psychická pohoda s neskutečnými zážitky jako např. vyjížďky k lachtanům, každodenní sledování velryb, výletu do Kapského města na Stolovou horu, na Mys Dobré naděje nás přenesly přes tvrdou přípravu v neuvěřitelné pohodě.
Druhá část příprava probíhala ve sportovním centru ve Stellenboschi a tady jsme pokračovali opět v objemové přípravě, ale přece jenom již zaměřené atleticky a tak následoval celodenní pohyb, když nebyl problém být v činnosti šest hodin denně. Na řadu přišla i první technika skoku vysokého a hlavně byla velká výhoda, že Míša absolvovala společnou vícebojařkou přípravu s jednou z nejlepších vícebojařek Evropy Luckou Mokrášovou a tak bylo radost sledovat jak se výrazně lepší nad překážkami a hlavně koule z Míšiny ruky létala daleko za dvanácti metrovou hranici. Lucka zase využívala trénink výšky s Míšou a tak oběma tato spolupráce výrazně pomohla. Navíc holky každý den využívaly programu v místní posilovně, kde se zúčastnily zumby, jógy, step aerobiku, karate a dalších činností, když celodenní trénink zakončily hodinovým vyplaváním v bazénu. Rozhodně obě holky poznaly, jak se dá připravovat profesionálně na vrchol své kariéry.
No a já jsem si také pěkně mákl, když kromě hrůzného pádu z koně jsem měl za úkol každý den kvalitně nakrmit čtyři hladové krky a jsem rád, že jsem tento úkol splnil na jedničku, když Lucka mně inspirovala na závěr slovy, že bych si mněl otevřít restauraci a že její babičky vaří hodně dobře, ale že jsem byl ještě lepší a to mně rozhodně potěšilo a byla to taková duševní útěcha po opravdu náročné činnosti, když musíte každý den dělat nákupy v cca 3km vzdáleném marketu, potom uvařit a vše zase uklidit /zkuste si spočítat kolik tyto činnosti zaberou času/. Ono v konečném důsledku top výkonů je velice důležité mimo jiné i kvalitní strava a tak špičkový trenér by mněl být neskutečně variabilní člověk.
Takže vzhůru na poslední trénink a potom si ještě dám své oblíbené kapučíno s aperolem spritsem ve své již domovské kavárničce na hlavním bulváru, která mně bude hodně scházet. Nedá se nic dělat, ale halová sezóna se velmi rychle blíží a sní i první vrchol HME v Praze a tak se musíme rozloučit s tímto m pořádně kvalitním prostředím a již v příštím týdnu se budeme připravovat již v halových podmínkách v řeckých Aténách, kde nastoupí již technická část přípravy.
Takže si popřejeme šťastný návrat domů a všechny naše příznivce moc zdravíme.
Čiba, Milan, Míša a Lucka.
Poslední drink ve Stellenboschi
Čiba v africkém úboru s paní domácí.